Page 15 - PANDEMİ DÖNEMİNDE OKULA DÖNÜŞ
P. 15
YEMEK HİZMETLERİ VE ÖNLEMLER
Yemek Kullanımı
• Yemekhane görevlileri hijyen kurallarına uygun biçimde üretim ve servis yapacaktır.
• Okul bünyesinde yiyecek ve içecek hizmeti verilen her alanda çalışan personel tıbbi koruyucu
maske kullanacaktır.
• Kantin ve benzeri alanların hizmet vermesi esnasında sosyal mesafe kuralına uygun düzen-
leme yapılacaktır.
• Yemekhane ve kantinlerin temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri her kullanımdan sonra düzenli
olarak yapılacaktır.
KAYNAKÇA
• TC. Sağlık Bakanlığı COVID19 Rehberi, 3 Eylül 2020
•
SERVİS ARAÇLARI İLE İLGİLİ DÜZENLEME VE ÖNLEMLER https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66301/covid-19-rehberi.html
• TC. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Koronavirüs Koruma
Servis Kullanımı ve Önlemler ve Kontrol Önlemleri. Mart 2020
http://covid19.meb.gov.tr/
• Servislerin işleyişi ve araç kapasiteleri ile ilgili esaslar ilgili Bakanlıklar tarafından yapılan dü-
zenlemeye göre belirlenir. • Unicef.org
• Servis araçlarının sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere temizliği ve dezenfektasyonu https://www.unicef.org/coronavirus/covid-19
günde en az iki kez periyodik olarak yapılır.
• Servis personelinin genel sağlık durumunun takibinden ilgili servis firması sorumludur.
• Araç girişlerinde el dezenfektanı bulundurulması zorunludur. Milli Eğitim ve ilgili Bakanlıklarca yapılacak
• Servis araçlarında sürücü ve rehber dahil tüm yolcular maske takmak zorundadır. açıklamalar doğrultusunda uygulanacak farklı
tedbirler hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
14 TED ÇORLU KOLEJİ tedcorlu.k12.tr 15

