Kaliteli yabancı dil eğitimi, TED Okullarının temel özelliklerinden biridir. Oyunlaştırılarak daha öğretici ve eğlenceli hale getirdiğimiz yabancı dil programımızda, çocuklar yeni bir dili kendilerinin en iyi bildikleri yöntemle öğreniyor; oyun ile… Şarkı söylemek, dans etmek, hikaye anlatımı gibi çocukların günlük hayatlarının büyük bir parçasını kapsayan yaratıcı yöntemlerle zenginleştirilmiş İngilizce programımız, Türk sınıf öğretmenlerinin uyguladığı özgün programa paralel olarak, yabancı öğretmenlerimiz tarafından yürütülüyor. Dil eğitimimizdeki temel hedefimiz; çocuklara İngilizceyi ana dillerinden sonra kendilerini en rahat ifade ettikleri dil olarak, işlevsel bir şekilde günlük hayatlarında da kullanabilecekleri bir ortam sağlayarak öğrenmelerini sağlamak. Çocukları İngilizce etkinliğine hazırlamak amacıyla her gün rutin olarak Greetings (Karşılama), Days of the Week (Haftanın Günü), Weather (Hava Durumu), 100 Days Count (100. Gün Sayımı) gibi uygulamalar yapıyoruz.

4 ve 5 yaş grubunda, TED Okullarındaki öğretmenlerin yer aldığı çalışma grubu tarafından hazırlanan “TEDdy’s Ready” kitaplarını kullanıyoruz. Öğrenci ve çalışma kitabını içeren seti, interaktif CD, animasyon CD ve şarkı CD’leriyle  ayrıca zenginleştiriyoruz.