Kayıt Koşulları – TED ÇORLU KOLEJİ

Kayıt Koşulları

2022-2023 eğitim öğretim yılı için okulumuza okul öncesi ile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. sınıf düzeyinde öğrenci kabul edilecektir.

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuza;

• Okul öncesi (4 ve 5 yaş grupları) ve ilkokul (1, 2, 3 ve 4. sınıflar) için, kontenjan dahilinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Birimi görüşmesi ile öğrenci alınacaktır.

• 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için, kontenjan dahilinde Okula Giriş/Bursluluk Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

• 9. sınıf için, kontenjan dahilinde Okula Giriş/Bursluluk Sınavı ve 2022 LGS sonuçlarına göre öğrenci alınacaktır.

Sınav tarihleri ve yöntemi hakkında detaylı bilgi aşağıdaki Okula Giriş/Bursluluk Sınavı sekmesinde yer almaktadır.

Yeni kayıt dönemi 17 Ocak 2022 Pazartesi günü başlayacaktır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için özellikle okul öncesi, 1, 2, 5, 6 ve 9. sınıflarda kontenjanın üzerinde başvuru mevcuttur. Kayıtlar başvuru sırasına göre alındığından, okulumuzda okumak isteyen öğrencilerin, kısa süre geçerli olacak avantajlı kayıt fırsatından da yararlanmak üzere hızla kayıt yaptırması tavsiye edilmektedir.

Kayıt koşulları hakkında detaylı bilgi ve kayıt randevusu için (0282) 653 51 51 numaralı telefondan Işıl Ercik Hanım’a ulaşılabilir.

OKULA GİRİŞ/BURSLULUK SINAVI

2022-2023 eğitim öğretim yılında 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrenciler Okula Giriş/Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre TED Çorlu Kolejine kayıt yaptırmaya hak kazanacaklardır.

2022-2023 eğitim öğretim yılında TED Çorlu Koleji 9. sınıfı için, Okula Giriş/Bursluluk Sınavı ve 2022 LGS sonuçlarına göre öğrenci alınacaktır.

Okula Giriş/Bursluluk Sınavının ilki 9 Ocak, ikincisi 13 Mart tarihinde gerçekleştirilecektir. Kontenjanların dolma olasılığı dikkate alınarak, sınava 9 Ocak Pazar günü girilmesi tavsiye edilmektedir. Aday öğrenci sınava bir kez girebilir. Sınava başvuru, sınav tarihinden iki gün öncesine kadar mümkündür. Sınav başvurusu için https://basvuruted.k12net.com/ linkine tıklayarak kayıt yapılabilir.

Okula Giriş/Bursluluk Sınavı okulumuzun fiziki ortamında, yüz yüze, COVID-19 tedbirleri alınarak yapılacaktır. Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerine ait 15’er sorudan toplam 75 sorunun yer aldığı sınavın süresi 120 dakikadır.

9 Ocak Pazar günü yapılan sınav sonuçları 12 Ocak Çarşamba günü saat 18:00’de açıklanacak ve yeni kayıt işlemlerine 17 Ocak Pazartesi sabahı başlanacaktır. 13 Mart Pazar günü yapılan sınav sonuçları 16 Mart Çarşamba günü saat 18:00’de açıklanacak ve yeni kayıt işlemlerine 17 Mart Perşembe sabahı başlanacaktır.

Okula Giriş/Bursluluk Sınavında, bir önceki yıla göre üç kat artan TED Çorlu Koleji akademik başarı bursu kazanma imkânı bulunmaktadır.

Sınav sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler PDR Birimi görüşmesi sonucunda okulumuza kayıt yaptırabilmektedir.

Okula kayıt hakkında detaylı bilgi almak için 2022-2023 Online Ön Kayıt Formu linkine tıklayarak kayıt açılabilir ve böylece öğrencinin yaşına uygun kademe müdürü ile yüz yüze veya online randevu oluşturulabilir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Kayıt formu (matbu, okul tarafından verilecek)
• Öğrenci, anne ve babanın nüfus cüzdan fotokopileri
• Öğrencinin 6 adet fotoğrafı
• Velinin 2 adet fotoğrafı (her bir öğrenci için)
• Banka sözleşmesinin yapıldığını gösterir belge
• Yabancı uyruklu öğrenciler için yeni tarihli ikametgâh tezkeresi

TED OKULLARINDAN NAKİL GELECEK ÖĞRENCİLER
Başka bir TED Okulunda öğrenim görmekte olup TED Çorlu Koleji’ne geçiş yapmayı isteyen öğrenci, ilgili sınıf düzeyinde uygun kontenjan olması halinde herhangi bir sınava tabi tutulmadan kayıt edilebilmektedir.