Kayıt Koşulları – TED ÇORLU KOLEJİ

Kayıt Koşulları

1KAYIT SINIFLARI VE KOŞULLAR
2021-2022 eğitim öğretim yılı için okulumuza okul öncesi ile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar düzeylerinde öğrenci kabul edilecektir. Lise kısmı 2022-2023 eğitim öğretim yılında, 9. sınıf düzeyinde öğretime başlayacaktır.

2021-2022 eğitim öğretim yılında okulumuza;

• Okul öncesi (3, 4, 5 yaş grupları), 1, 2, 3 ve 4. sınıflar için psikolojik danışma ve rehberlik birimi (PDR Birimi) görüşmesi ile öğrenci alınacaktır.

• 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için giriş sınavları ile öğrenci alınacaktır.

Sınav tarihleri ve yöntemi hakkında detaylı bilgi Giriş/Bursluluk Sınavı sayfasında yer almaktadır.

Giriş sınavlarında TED Çorlu Koleji akademik başarı bursu kazanma imkanı bulunmaktadır. Okul giriş sınavı sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler PDR Birimi görüşmesi sonucunda okulumuza kayıt yaptırabileceklerdir.

Kayıt sınıfları ve koşullar hakkında detaylı bilgi almak için Aday Öğrenci Formu linkine tıklayarak kayıt açılabilir ve böylece öğrencinin yaşına uygun müdür yardımcısı ile yüz yüze veya online randevu oluşturulabilir.
2GİRİŞ / BURSLULUK SINAVI
2021-2022 eğitim öğretim yılında okuyacak 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için, giriş sınavları ile öğrenci alınmaktadır.

Sınavların birincisi 6-7 Şubat, ikincisi 11-19 Mart tarihlerinde yapılmış ve sınav sonuçları açıklanmıştır. Sınav sonuçlarına https://basvuruted.k12net.com/ linkine tıklanarak ulaşılabilir.

Giriş sınavlarında TED Çorlu Koleji akademik başarı bursu kazanma imkanı bulunmaktadır. Okul giriş sınavı sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler PDR Birimi görüşmesi sonucunda okulumuza kayıt yaptırabilmektedir.

Kayıt koşulları hakkında daha fazla bilgi almak için Aday Öğrenci Formu linkine tıklayarak kayıt açılabilir ve böylece öğrencinin yaşına uygun müdür yardımcısı ile yüz yüze veya online randevu oluşturulabilir.
3KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Kayıt formu (matbu, okul tarafından verilecek)
• Öğrenci, anne ve babanın nüfus cüzdan fotokopileri
• Öğrencinin 6 adet fotoğrafı
• Velinin 2 adet fotoğrafı (her bir öğrenci için)
• Banka sözleşmesinin yapıldığını gösterir belge
• Yabancı uyruklu öğrenciler için yeni tarihli ikametgâh tezkeresi

4TED OKULLARINDAN NAKİL GELECEK ÖĞRENCİLER
Başka bir TED Okulunda öğrenim görmekte olup TED Çorlu Kolejine geçiş yapmayı isteyen öğrenci, ilgili sınıf düzeyinde uygun kontenjan olması halinde herhangi bir sınava tabi tutulmadan kayıt edilebilmektedir.