7. SINIFLARIN LGS HAZIRLIK ÇALIŞMALARI İÇİN DÜĞMEYE BASTIK

7. sınıf öğrencilerimize 12 Şubat 2022 tarihinden itibaren hafta sonu kursları şeklinde LGS hazırlık çalışmaları yapacağız. Öğrencilerimizin 2023 LGS sınavında 8. sınıf müfredatından karşılaşacakları kazanımları, sarmal bir yapı eşliğinde sunarak LGS’nin temellerini oluşturacağız. İki aşamalı sürdüreceğimiz LGS hazırlık çalışmalarının ikinci aşaması 18 Nisan 2022 tarihinde başlayacak. Bu sayede 7. sınıf öğrencilerimiz şimdiden 8. sınıf konularını öğrenecek ve 8. sınıfa bir adım önde başlayacaklar.

VELİ MEMNUNİYET ANKETİMİZ SONUÇLANDI

Sizlerin güveni ile çıktığımız bu yolda beklenti ve ihtiyaçlarınıza ne ölçüde yanıt verdiğimizi görmek, görüş, öneri ve istekleriniz doğrultusunda doğru ve kalıcı çözümler üretmek adına ilk memnuniyet anketimizi yaptık. Anketimizi doldurarak bizlere destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz. Mükemmeliyete ulaşma yolunda önemli bir araç olan anketin çıktılarını sizlerle hızlıca paylaştık. Anket çıktılarına göre ilettiğiniz tüm geri bildirimlerinizi dikkate alarak gerekli aksiyonları almaya başladık. Sizleri dinlemeye ve çocuklarımız için en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

OKUL VE SINIF TEMSİLCİLERİMİZİ SEÇTİK

10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Günü kapsamında öğrencilerimizin demokrasi bilincini artırmak amacıyla sınıf ve okul temsilcisi seçimi yaptık. Öğrencilerimiz önce sınıf temsilcilerini belirlemek ardından da okul temsilcisini seçmek için oy kullandılar ve böylece demokrasinin temel ilkelerinden olan seçme ve seçilme hakkını yaşayarak öğrendiler. Bu bilinçle Cumhuriyet’in temel değerlerini sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz. Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşatarak aday olan ve oy veren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

TED ÇORLU KOLEJİ RADYOSU YAYIN HAYATINA BAŞLADI

TED Çorlu Koleji Radyosu yayın hayatına yönetim kurulu başkanımız Sayın Dr. Murat Dayanıklı ile yapılan söyleşiyle başladı. Oldukça aydınlatıcı geçen söyleşide Dr. Dayanıklı bir yandan TED Çorlu Kolejinin kuruluş nedeni, hedefleri, burs imkanları ve 2022-2023 yılında açılacak lisesi hakkında bilgi verdi, diğer yandan özgeçmişinin iş yaşamına olan etkisinden bahsetti. Keyifle dinleyeceğiniz söyleşiye https://www.tedcorlu.k12.tr/ted-corlu-koleji-radyosunun-ilk-yayin-konugu/ linkinden ulaşabilirsiniz.

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

TED Çorlu Koleji olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında okul öncesinden 9. sınıfa kadar öğrenci alacak, 9. sınıf öğrencileri ile lise kadememizde de eğitim öğretime başlayacağız. 20 Aralık 2021 - 17 Ocak 2022 tarihleri arasında kayıtlı velilerimizi okulumuza davet ederek kayıt yenileme işlemlerine başlayacak ve öğrencilerimizin yeni dönem kayıtlarını tamamlayacağız. 17 Ocak 2022 tarihinden itibaren de kalan kontenjan sayılarına göre dışarıdaki öğrenciler için yeni dönem kayıtlarımız başlayacak. Giderek büyüyen ailemizde TED’li olmanın ayrıcalığını yaşamaya devam etmek için bizleri takip edin.

GELECEĞİMİZ İÇİN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

TED Çorlu Koleji olarak 9 Ocak 2022 Pazar günü gerçekleştireceğimiz Okula Giriş/Bursluluk Sınavında 5, 6, 7, 8 ve 9. sınıflarda, bir önceki yıla göre üç kat artan %100, %75, %50 ve %25 başarı bursu imkânı ile eğitimde fırsat eşitliği sağlıyoruz. TED Genel Merkez tarafından 19 Şubat 2022 tarihinde yapılacak Tam Eğitim Bursu sınavı ile de 5. sınıfa geçen, maddi imkânları kısıtlı fakat başarılı öğrencilerin eğitim ücreti, servis ücreti, yemek gideri, giyim gideri, kitap-kırtasiye harcamaları, cep harçlıkları gibi tüm eğitim giderlerini lise eğitimlerinin sonuna kadar karşılıyoruz.

HAYDİ BÜYÜKLER SPORA!

TED Çorlu Kolejinde yetişkinlere yönelik fitness, pilates ve spinning dersleri 11 Aralık’ta başladı. Artık siz de en azından cumartesi günlerinizi sporla değerlendirin, TED’li olmanın ayrıcalığını, sağlıklı yaşamın keyfine vararak yaşayın. Son teknolojiye sahip spor ekipmanları, dışarıyı gören cephesiyle hijyenik bir ortamda yapacağınız antrenmanlar vazgeçilmeziniz olacak. Kurslarla ilgili detaylı bilgi, kayıt ve randevu için Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak ile iletişime geçebilirsiniz.

HER ALANDA VARIZ

Öğrencilerimizin akademik, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda başarı sağlamaları için çıktığımız bu yolda farkımızı göstermeye başladık. Öğrencilerimiz Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında Türkiye 4.’sü, Çalışkan Yayınlarının düzenlediği deneme sınavında ilkokul kademesinde Türkiye birincisi, ortaokul kademesinde Türkiye 17.’si, satrançta il ikincisi, resim yarışmasında ilçe ikincisi oldular, yüzmede dereceler yaparak gümüş ve altın madalyalar aldılar, yıldız kız voleybol takımı olarak oynadıkları 3 maçı da kazandılar.

SU SEBİLLERİNDE YENİ DÖNEM

Sizleri dinlemeye ve geliştirmemiz gereken konular için çözüm üretmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda, temiz olduğunu Hıfzısıhha Enstitüsü raporu ile kanıtladığımız ancak kokusu ve tadı beğenilmeyen içme suyunu beğenilir hale getirmek üzere ek yatırım kararı aldık, gelecek günlerde tadı beğenilen ve kokusu olmayan içme suyu tedariğini de sağlamış olacağız. Bu sayede çocuklarımız istedikleri zaman gönül rahatlığıyla sebillerden su içebilecekler.