HEYECANLA BAŞLADIK

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizle yeniden buluşmanın mutluluğu içindeyiz. Büyük bir heyecanla beklediğimiz gün geldi, yaz tatili bitti ve öğrencilerimiz için ilk ders zili çaldı. Ülkemizin aydınlık geleceği için bir nefer olarak çıktığımız bu yolculuğa emin adımlarla devam edecek ve 94 yıllık TED birikimi ile gurur duyacağımız nesiller yetiştireceğiz.
ANAOKULU VE İLKOKUL VELİ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu ve başarılarla dolu olmasını diliyoruz. Bu doğrultuda, oryantasyon döneminde yapılan genel veli toplantımızın ardından sınıf kurallarının aktarılması, derslerin içeriği, amacı, kullanılan teknikler ve velilerimize düşen sorumluluklar hakkında bilgi vermek üzere sınıf/veli toplantılarımızın ilkini gerçekleştirdik; eğitimin sürekliliği ve başarı için okul-aile iş birliğinin önemini vurguladık.
LİSEMİZLE DE FARK YARATIYORUZ

9. sınıf öğrencilerimizle lisemizde de eğitime başlamanın gururunu yaşıyor, Bilim İnsanı Yetiştirme Programı (BİYP), Üniversite Destek Eğitim Programı (ÜDEP), İşletme ve Teknoloji Eğitim Konseyi (BTEC) gibi TED’e özgü programlar sayesinde fark yaratıyoruz. LGS’de ve TED Okulları Giriş Sınavı’nda (TOGS) belirlediğimiz barajları geçerek lisemize kaydolma fırsatı yakalayan öğrencilerimizi bütüncül formasyona sahip eğitim anlayışımızla akademik, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda geliştiriyor ve onları en iyi şekilde geleceğe hazırlıyoruz.
LGS HAZIRLIK KURSLARIMIZ BAŞLIYOR

8. sınıf öğrencilerimizle hedefe emin adımlarla yürümek ve LGS’de başarıya ulaşmak için 24 Eylül Cumartesi günü hafta sonu kurslarımız başlıyor. Cumartesi günleri 09.00 - 13.00 saatleri arasındaki çalışmaların programlarını K12Net üzerinden velilerimizle paylaşacağız. Konu tekrarları, LGS örnek soru çözümleri, branş denemeleri gibi çalışmalarla sürdürülecek hafta sonu programımız, hafta içinde de bireysel ve grup çalışmaları ile desteklenecek.
ÖĞRENCİLERİMİZ KULÜPLERİNİ SEÇİYOR

Kulüp tanıtımı için konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenlerimiz kendi kulüplerinin amaçlarını ve yapılacak aktiviteleri eğlenceli sunumlarla anlattı. Bir şenlik havasında geçen etkinlik sonrasında ortaokul ve lise öğrencilerimiz online ortamda kulüp tercihlerini gerçekleştirdi. Kulüplerimiz 19-23 Eylül haftası faaliyetlerine başlayacak; geleceğin müzisyenleri, yazılımcıları, sporcuları ve bilim adamları olmaya aday öğrencilerimiz kulüplerimiz ile deneyim kazanacak!
TED DÜKKAN İLE YAŞAM KOLAY

TED İktisadi İşletmesi, TED okullarında kurumsal standardın sağlanması ve sürdürülebilmesi amacıyla “TED Dükkan” ismiyle online hizmet veriyor. Biz de yaşamı kolaylaştırmak için TED Dükkan’ı okulumuz idari katında online sipariş vermeden önce, öğrenci kıyafetlerinin örneklerini görmeniz ve bedenlerini denemeniz, kırtasiye ürünleri ile kupa, matara, defter gibi ürünleri yerinde satın alabilmeniz için açtık. Okulumuzdaki TED Dükkan’dan hafta içi 17.30’a, cumartesi günleri 12.30’a kadar kıyafet deneyebilir ya da alışveriş yapabilirsiniz.
K12NET OKUL YÖNETİM SİSTEMİNİ KULLANALIM

K12Net okul yönetim sistemimiz ile çocuklarınızın idari süreçlerini takip edebilir; öğrenci bilgilerine, ders programlarına, notlara, ders kazanımlarına, devamsızlığa, sağlık bilgilerine, verilen ödevlere, kulüp ve sosyal etkinliklerin takibine, servislerin konumuna ve daha pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. K12Net okul yönetim sistemini, K12Net uygulaması indireceğiniz akıllı telefonunuz, tablet, laptop veya herhangi bir bilgisayar aracılığıyla kullanabilirsiniz.
TÜRK DİL BAYRAMINI KUTLUYORUZ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Millî duygu ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin millî ve zengin olması, millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil bilinçle işlensin.” diyerek dilimizle ilgili vizyonunu belirtmiştir. Biz de bu bilinçle öğrencilerimizi eğitiyor ve dilimize sahip çıkıyoruz. Türkçenin geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve özleştirilmesi adına 26 Eylül Türk Dili Bayramı’nızı kutluyoruz!
İSTANBUL MARATONUNDA BİZ DE VARIZ

Ülkemize yapabileceğimiz en önemli yatırımın eğitim olduğu inancıyla, eğitime gönül vermiş tüm paydaşlarımızla birlikte, devlet okullarında okuyan ve maddi imkansızlıklar içinde yaşayan başarılı çocuklarımızın burs fonuna katkıda bulunmak için 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan N Kolay 44. İstanbul Maratonunda yerimizi alıyoruz. Sizi de bu iyilik hareketinde TED Çorlu Koleji bayrağıyla koşmaya/yürümeye davet ediyoruz. Detaylı bilgi için Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak ile (0538 375 90 33) iletişime geçebilirsiniz.
TED ÇORLU KOLEJİ ATASINA GİDİYOR

TED Çorlu Koleji Ailesi olarak 1 Ekim Cumartesi günü Anıtkabir’e giderek Ata’mızın huzuruna çıkacak, bize emanet ettiği Cumhuriyet kazanımları için ona şükranlarımızı, sevgi ve saygılarımızı sunacağız. Anıtkabir’deki ziyaret programımızda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dr. Murat Dayanıklı saat 13.00’te Anıtkabir defterine yazı yazacak, 14.00’te öğrencilerimizle birlikte Mozoleye çelenk bırakacak ve 14.30’da Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir defterine yazdıklarını bizlerle paylaşacak. TED Çorlu Koleji için özel olarak düzenlenen bu programı takiben Anıtkabir Müzesi’ni gezeceğiz.