ATAMIZIN HUZURUNDAYDIK

Atatürk’ün direktifleriyle 94 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneğinin Çorlu’daki neferleri olarak birinci yaş günümüzü Anıtkabir’de kutladık. Bu anlamlı ziyaret için yaklaşık 500 öğrencimizin, velimizin, öğretmenimizin ve yöneticimizin katıldığı kafile ile 1 Ekim Cumartesi günü Anıtkabir’deydik. Ziyaret esnasında TED Çorlu Koleji Ailesi adına Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dr. Murat Dayanıklı Anıtkabir Özel Defteri’ne not düştü, Mozoleye çelenk bıraktı, saygı duruşundan sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdıklarını öğrencilerimiz ile paylaştı.
CUMHURİYETİMİZ 99 YAŞINDA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi “Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.” Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü de bu gurur ve kıvançla kutlamayı arzuluyoruz. Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine bağlı olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle tören hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak ve Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamak isteyen tüm velilerimizi okulumuzda gerçekleştireceğimiz törenimize bekliyoruz.
29 EKİM CUMHURİYET KUPASI

Cumhuriyetimizin 99. yılı şerefine düzenlediğimiz basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvaları ile öğrencilerimizin sportif gelişimlerini destekliyoruz. Yoğun ilgi gören TED Çorlu Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Kupası müsabakaları oldukça eğlenceli ve bir o kadarda rekabet dolu geçiyor. Basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvalarımızda mücadele eden, kupayı kazanmak için ter döken tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyoruz.
BTEC PROGRAMINA BAŞLIYORUZ

Eğitimsel mükemmellik anlamına gelen ve yurt dışındaki üniversitelere geçişte İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel’in denklik kabul ettiği İşletme ve Teknoloji Eğitim Konseyi (BTEC) programı, öğrencilere mesleki yeterlik kazandırmayı amaçlayan, uygulama odaklı, pratik ve canlı bir eğitim modelidir. 9. sınıf öğrencilerimize IT Seviye 1 (Award) ile BTEC programının avantajlarını sunmaya başlayacak, daha sonraki dönemlerde farklı alan ve seviyelerdeki BTEC programları ile öğrencilerimizin dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul alma şansının artmasını sağlayacağız.
OKUL AİLE BİRLİĞİMİZ TOPLANIYOR

Okul Aile Birliğimiz 24 Ekim Pazartesi günü saat 17.15’te okulumuzun konferans salonunda toplanıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Seval Tomruk’un konuşması ile başlayacak toplantıda faaliyet raporlarının sunulmasının ardından, yönetime katılmak için ilgi gösteren velilerimizin seçimleriyle 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşan yeni yönetim kurulu belirlenecek. Yönetim kurulu ve denetim kuruluna seçilen asil üyeler, bir araya gelerek görev dağılımlarını gerçekleştirecekler.
SİZİ DİNLİYORUZ

Sizlerin güveni ile devam ettiğimiz bu yolda tarafımıza ileteceğiniz her türlü geri bildirim bizler için çok önemli. Geri bildirimlerinizi doğru ve kalıcı çözümler üretmek adına birer fırsat olarak görüyoruz. K12Net okul yönetim sistemimizin Online Hizmetler/Bilgi-Belge Talebi sayfası üzerinden kolaylıkla ileteceğiniz her türlü görüş, öneri ve isteklerinizi değerlendiriyor, uygun çözümler üreterek sizlere en kısa sürede geri dönüş sağlıyoruz.
KIŞ OKULUMUZ FARK YARATIYOR

Bölgemizin tüm öğrencilerinin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerini 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca destekleyecek Kış Okulumuz zengin içeriğiyle 10 Ekim’de başladı. Yüzme, basketbol, voleybol, jimnastik, resim, oyun tasarımı ve kodlama, drone, jr. robotik, piyano gibi branşlarda hizmet veren Kış Okulumuz ile yalnızca Çorlu’da değil bölgemizde de fark yaratıyoruz. Detaylı bilgi için Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak ile (0538 375 90 33) iletişime geçebilirsiniz.
İSTANBUL MARATONU'NDA TED COŞKUSU

Haydi gelin, adımlarımızı eğitimde fırsat eşitliği için atalım! Ülkemize yapabileceğimiz en önemli yatırımın eğitim olduğu inancıyla, devlet okullarında okuyan ve maddi imkansızlıklar içinde yaşayan başarılı çocuklarımızın burs fonuna katkıda bulunmak için 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda yerimizi alalım. TED Çorlu Koleji bayrağıyla hep birlikte koşalım, yürüyelim. Katılım için son gün olan 17 Ekim 2022 Pazartesi gününe kadar https://maraton.istanbul/ linkinden kayıt yapabilir, detaylı bilgi için Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak ile (0538 375 90 33) iletişime geçebilirsiniz.
SAĞLIKLI BESLENİYORUZ

TED Çorlu Koleji öğrencilerinin sağlıklı yemek alışkanlığını Çorlu Vatan Hastanesi diyetisyenleri kontrolünde geliştiriyoruz. Diyetisyen ve kalite kontrol sorumluları tarafından kademelere uygun kalori hesapları yapılarak oluşturulan birbirinden lezzetli menüleri okul doktorumuz da onaylıyor. Öğrencilerimizin okulda yediği yemeklerin takip edilmesi amacıyla oluşturduğumuz menü listesini K12Net okul yönetim sistemi üzerinden velilerimiz ile aylık olarak paylaşıyoruz.
AFETLERE KARŞI BİLİNÇLENİYORUZ

Hazırlıklı olmak, hayat kurtarır! Öğrencilerimizle birlikte afetlere karşı farkındalığımızı artırmak amacıyla başta deprem olmak üzere yangın, sel/taşkın gibi ülkemizde sıkça görülen afetlerle ilgili “Afet Farkındalık Eğitimi” aldık. Afet ve Acil Durum Aile Planı’nın nasıl hazırlandığını, çevremizdeki risklerin neler olduğunu, afet öncesinde, afet esnasında ve afetten sonra neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Okulumuzu ziyaret eden ve bizlere eğitim konusunda destek olan Tekirdağ AFAD ekibine teşekkür ederiz.