HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremin ilk gününden itibaren, TED Okulları olarak ayni ve nakdi yardım sağlamak, afet bölgesindeki okullarımızda halkın barınma ve yemek ihtiyaçlarına yanıt vermek, seyyar mutfaklar kurarak hizmet etmek üzere canla başla çalıştık. Diğer yandan, çocuklarımızın deprem felaketini anlamaları ve psikolojik olarak sarsılmamaları için aydınlatıcı olmaya, okulların uzun süre kapalı kalmasının getireceği motivasyon kaybını ve öğrenme kayıplarını telafi etmeye gayret gösterdik. Yaraları birlikte saracağız, her zaman yanınızda olacağız.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ 95 YAŞINDA

Cumhuriyetimizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği 95 yaşında! Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak, eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerini koruma ve geliştirme çabasında etkin bir rol oynamayı hedefleyen Türk Eğitim Derneğinin Çorlu’daki neferi olmaktan gurur duyuyoruz. Eğitime adanmış daha nice 95 yıllara!

FİDANLARIMIZ TOPRAKLA BULUŞTU

Çorlu Belediyesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde belediye başkanımız, yönetim kurulumuz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm çalışanlarımız ile beraber TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu için fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Yemyeşil bir koru içinde, kuş cıvıltılarıyla birlikte yürüyüp koşabileceğimiz, egzersiz yapabileceğimiz, köpeğimizi rahatça gezdirebileceğimiz bir cennet yaratıyoruz. Doğanın tüm renklerini kusursuz bir uyumla harmanlayacak TED Çorlu Koleji Sağlıklı Yaşam Korusu’nu Okul Aile Birliğimizin katkısıyla şehrimize kazandırıyoruz.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Yaşadığımız deprem felaketinin olumsuz sonuçlarını en aza indirgemek için her türlü desteğe devam ediyoruz. TED Okulları olarak yaptığımız ayni ve nakdi yardımların yanı sıra Okul Aile Birliğimizin “Çocuklar Üşümesin!” projesi kapsamında ördüğü atkı ve bereleri depremzede çocuklarımıza gönderiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılan velilerimize ve Okul Aile Birliğimizin üyelerine şükranlarımızı sunuyor, velilerimizin ördüğü ya da satın aldığı atkı ve bereleri Çorlu Belediyesinin desteği ile depremzede çocuklarımıza ulaştırıyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜRKİYE BAŞARISI

Akademik başarılarımız artarak devam ediyor! Okulistik’in Türkiye genelinde düzenlediği deneme sınavında 4. sınıf öğrencilerimizden Yusuf Ege Türkşen ve Ayda Eraslan Türkiye birincisi olarak bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizi kutlar ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

WORLD SCHOLAR’S CUP’TAN MADALYALARLA DÖNDÜK

14-16 Ocak tarihlerinde 45 farklı okuldan 600’ün üzerinde öğrencinin katıldığı World Scholar’s Cup (Dünya Bilginler Kupası) turnuvası İzmir’de gerçekleştirildi. Yarışmaya ortaokuldan 10, liseden 1 takım ile katılan okulumuzun 11 takımı da bir üst tura geçerek bu yıl Doha, Seoul, Bangkok, Londra ve Xiamen’de gerçekleştirilecek olan Global Round’a katılmaya hak kazandı. Toplamda 59 altın ve 46 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan öğrencilerimizi kutluyor, öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ediyor, takımlarımıza Global Round’da başarılar diliyoruz.

YURT DIŞINDA EĞİTİM ALTERNATİFİ İÇİN HAZIRIZ

Öğrencilerin yurt dışında en iyi yerlerde okuması için pek çok başarıya imza atan Sayın Aslıhan Özenç, 25 yılı aşkın deneyimiyle çocuklarımızın geleceğine yön verecek programları 15 Şubat Çarşamba günü saat 17.00’de Zoom üzerinden velilerimizle paylaştı. Amerika ve Avrupa’daki üniversitelere giriş koşulları ile yurt dışındaki yaz okulları hakkında bilgi alan velilerimiz, öğrencilerimizin yurt dışında okuma hedeflerine ulaşması için gereken yol haritasını biraz daha netleştirdiler.

HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Deneyimlerinin yanı sıra yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğine inanan ve kendini sürekli yenileyen öğretmen kadromuzla hizmet içi eğitimlere devam ediyor, sürdürülebilir okul gelişimi için farklı öğretim tekniklerini de içeren öğretimsel liderlik eğitimi alıyoruz. Bu çerçevede, 25 Şubat ve 11 Mart tarihlerinde Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnayet Aydın’ı dinleyecek ve öğrendiğimiz teorik bilgileri drama çalışmaları ile pekiştireceğiz.

KUZEY KUTBU KRALLIĞI TİYATROSU OKULUMUZDA

Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu zor günlerde bir nebze de olsa çocuklarımızı duydukları olumsuzlardan uzaklaştırmak, çocuklarımızın gelişimini, farkındalığını olumlu yönde etkilemek ve farklı bir dünyanın kapılarını açmak için Kuzey Kutbu Krallığı tiyatro oyununu okulumuza getiriyoruz. Tüm çocuklara açık olan tiyatromuzu 5 Mart Pazar günü saat 13.00 ve 15.00 olmak üzere iki seansta sahneleyeceğiz. Detaylı bilgi için Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak (0 538 375 90 33) ile iletişime geçebilirsiniz.

ERKEN KAYIT DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesinden 10. sınıfa kadar TED Çorlu Kolejinde okumaya ve TED ayrıcalığını yaşamaya devam etmek isteyen öğrencilerimiz için erken kayıt dönemi devam ediyor. 31 Mart Cuma gününe kadar sürecek erken kayıt dönemindeki çok avantajlı kayıt fırsatından yararlanmak istiyorsanız, sizi hemen okulumuza bekliyoruz. Cumartesi ve pazar günleri de çalıştığımız bu dönemde gelin, çocuğunuzun TED Çorlu Koleji ayrıcalıklarına erken kayıt fırsatıyla devam etmesini sağlayın.