OKULUMUZ 2 YAŞINDA

Türk Eğitim Derneğinin 41. neferi olarak başladığımız gurur verici yolculukta okulumuzun ikinci yaş gününü heyecanla kutluyoruz. TED Çorlu Koleji olarak, henüz ikinci yılımızda LGS'de 44 TED Okulu arasında 5. olmanın; akademik, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda birçok başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Eğitim Derneği tecrübesini, güçlü eğitim kadromuzu, yerleşkemizin fiziki avantajlarını ve teknolojinin getirdiği tüm yenilikleri kullanarak elde ettiğimiz başarıları her geçen yıl geliştireceğimize inanıyor, çocuklarımızın hayat başarısına katkı sağlayan en etkin paydaş olacağımızı biliyoruz.

EĞİTİMDE TERCİH EDİLEN OKUL OLDUK

TED Çorlu Koleji olarak elde ettiğimiz akademik, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif başarılarla bölgemizde tercih edilen okul olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Anaokulu ve ilkokul kademelerimizde tüm kontenjanlarımızın dolu olması ve diğer kademelerimizde de sınırlı sayıda kontenjanımızın kalması bunun en büyük göstergesi. Eğitim alanında yalnızca şehrimizin değil, ülkemizin de gururu olmaya adayız ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

KADROMUZ FARK YARATIYOR

2023-2024 eğitim öğretim yılında görev alacak olan öğretmen kadromuzu geliştirerek, geçtiğimiz seneye göre daha da büyüdük ve güçlendik! Hepsi dört yıllık üniversite mezunu olan, çalışma hayatlarındaki başarı ve referansları ile fark yaratan öğretmenlerimizin sayısı 98 kişiye ulaştı. Çorlu ve çevresinde tanınan, beğenilen isimler ile ülkemizin farklı şehirlerinden aramıza katılan değerli öğretmenlerimizden oluşan kadromuzun fark yaratacağına eminiz.

HAZIRLIK ÇALIŞTAYIMIZ BAŞLADI

2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde 14 Ağustos Pazartesi günü başlayan Okula Hazırlık Çalıştayımıza eğitimci olarak katılan Prof. Dr. İnayet AYDIN, Doç. Dr. Mehmet ŞAKİROĞLU ve Dr. Işıl BOY ERGÜL’den alacağımız dersler ile mesleki gelişimimizi sürdüreceğiz. Öğretmenlerimiz için hazırlanan diğer eğitimler, seminerler, drama çalışmaları, spor aktiviteleri ve atölyeler ile yeni eğitim öğretim yılına üretken, etkin ve verimli çalışan, güçlü bir aile olarak gireceğiz.

VELİLERİMİZİ ORYANTASYONA BEKLİYORUZ

Okulumuzun yapılanması ile işleyiş kurallarını anlatmak ve ortak paydamız olan öğrencilerimizin her türlü gelişiminde velilerimizle birlikte hareket etmek için hazırladığımız oryantasyon programı çerçevesinde okul öncesi velilerimizle 24 Ağustos Perşembe, 1. sınıf velilerimizle 26 Ağustos Cumartesi, 5. sınıf velilerimizle 1 Eylül Cuma, 6. sınıf velilerimizle 6 Eylül Çarşamba, 7. sınıf velilerimizle 5 Eylül Salı, 8. sınıf velilerimizle 19 Ağustos Cumartesi, 9. sınıf velilerimizle 29 Ağustos Salı, 10. sınıf velilerimizle 4 Eylül Pazartesi günlerinde bir araya geleceğiz.

ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞUYORUZ

8. sınıf öğrencilerimiz 19 Ağustos Cumartesi günü seviye belirleme sınavına girecek ve 21 Ağustos Pazartesi gününden 8 Eylül Cuma akşamına kadar hafta içi her gün 09.00-13.00 saatleri arasında ders görerek yeni yıla ısınmaya başlayacaklar. Anaokulu öğrencilerimiz ile 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz 4-8 Eylül tarihleri arasında, uyum haftası kapsamında okulumuza gelerek yeni yıla hazırlık yapacaklar.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos zaferini Türk ulusuna armağan eden Atamızı ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce Atatürk’ün savaşta ve barışta çizdiği rota, bizler için her zaman aydınlık ve güçlü bir Türkiye’nin yolu olacaktır. Bu yol, esareti hiçbir zaman kabul etmeyen Türk milletinin özgürlük ve barış yoludur. Bu yol, çağdaş uygarlık yoludur.