ÇORLU’DA YENİ BİR DÖNEM

Çorlu’da yeni bir dönem başlattık! Çorlu Vatan Hastanesi olarak 40 yıldır sürdürdüğümüz başarılı çalışmaları, Türk Eğitim Derneğinin eğitim alanındaki 93 yıllık tecrübe ve güvencesini Çorlu’ya taşıyarak taçlandırdık. Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı denetimlerini başarıyla geçerek okul ruhsatlarımızı aldık. TED Çorlu Kolejini 2021-2022 eğitim öğretim yılında, Çorlu'nun en modern yerleşkesinde, güçlü eğitim kadrosuyla açmak üzere tüm resmi süreçleri tamamladık.

TAŞINIYORUZ

Yerleşkemizin inşaatı %99 oranında tamamlandı. Sınıflarımızda yer alan akıllı tahtalar ve hibrit eğitim imkanı sunan kameralar çalışıyor. Fitness ve spinning stüdyolarımıza gelen spor ekipmanları öğrencilerimizi bekliyor. Çok amaçlı spor salonumuzda basket oynayacak, yarı olimpik yüzme havuzumuzda depar tahtasından atlayarak yüzecek, tırmanma duvarımıza tırmanacak durumdayız. Sabit mobilya ve grafik tasarım uygulamaları bitmek üzere. Hareketli mobilyaların çoğunluğu geldi. Bahçemizin yeşillendirme çalışmalarını yarıladık. Haziran sonunda irtibat ofisimizi kapatıp okulumuza yerleşiyoruz.

GELİN FARKI GÖRÜN

“Görmek inanmaktır” düşüncesiyle başlattığımız okul tanıtım turlarımız devam ediyor. Hemen her gün randevu vererek gerçekleştirdiğimiz bu aktivite ile öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki gelişimi için gerekli tüm olanakları, alanında en iyi ürünlerle sağlayan yerleşkemizi yerinde gösterme imkanı sunuyoruz. Tanıtım turları ile ilgili randevu için (0282) 653 51 51 numaralı telefonumuzu arayabilir, kısa bir ziyaret ile tasarımı, uygulamaları ve teknolojik alt yapısıyla dünyada örnek gösterilecek bir gelecek projesini bugün yaşayabilirsiniz.

ERKEN KAYIT DÖNEMİ SONA ERİYOR

Eğitim alanında yalnızca şehrimizin değil; ülkemizin gururu olmaya aday TED Çorlu Kolejinde okuma ayrıcalığını, kayıt indirimi de dahil olmak üzere çok avantajlı kayıt şartlarından yararlanarak yaşamak için son gün 30 Haziran! Okulumuzda, okul öncesinden 8. sınıfa kadar her öğrenci için kayıtlar devam ediyor. Ancak, TED Çorlu Koleji ayrıcalığını yaşamak için hızlı davranmak gerekiyor. Keza okul öncesindeki 5 yaş grubunda kontenjanlarımız tamamlandı; 1. ve 5. sınıflarda kontenjanlarımız dolmak üzere.

GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİMİZ BİZİMLE

TED Okullarının tamamı aynı eğitim yönetimi anlayışıyla, standart kalite süreçlerine uyarak yönetiliyor. Bu çerçevede her okulun eğitim programı, öğretmen alımları ve hizmet içi eğitimleri TED Genel Merkezi tarafından destekleniyor, program geliştirme ve standardizasyon için çalışılıyor, akademik başarı başta olmak üzere her konu Genel Merkez tarafından periyodik olarak denetleniyor. TED Ailesinin 41. üyesi olarak, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli Genel Merkez yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

ONLİNE SÖYLEŞİLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi S. Burcu ÜÇOK ve Dr. Öğretim Üyesi Begüm Serim YILDIZ’ın katkılarıyla “Pandemide Çocuk Olmak” ve “Pandemide Bozulan Ezberler ve Uyum Süreci” konulu söyleşilerimizi online gerçekleştirdik. Sayın öğretim üyelerimize ve katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz. Online söyleşilerimize ilerleyen günlerde farklı konularla devam edeceğiz.

KULÜPLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI BELİRLEDİK

31 Mayıs Pazartesi günü okulumuzda kulüp öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda, her kulübümüzün ihtiyaç duyduğu atölye iç düzeni ve malzemeler için gerekli donanımları netleştirdik. Öğrencilerimizin eğlenerek öğreneceği, rahat edecekleri ortamlar yaratabilmek adına tüm öğretmenlerimizin önerilerini dinledik. Yeni eğitim öğretim yılında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda, her türlü hazırlığı yapmış olduğumuz bir ortamda, okul zilinin çalacağı ilk günü heyecanla bekliyoruz.

YABANCI ÖĞRETMENLERİMİZ BİZLERLE

ABD vatandaşı Rochelle öğretmenimizden sonra, bir diğer native speaker olan Maya öğretmenimiz de aramıza katıldı. Her yaş grubu öğrencilerle Almanya ve Hollanda gibi birçok Avrupa ülkesinde tecrübe edinmiş olan Maya öğretmenimiz, öğrencilerimizle buluşmayı heyecanla bekliyor.

TED Çorlu Kolejinde ikinci yabancı dil için de iddialıyız! Bu hedef çerçevesinde, Almanca öğretmek üzere aramıza katılan Selen öğretmenimiz, doğup büyüdüğü Almanya’da üniversite eğitimini tamamladı; aramıza katılmadan önce Almanya ve Türkiye’de öğretmenlik yaptı.

DÜŞÜNME BECERİLERİ PROGRAMIMIZ DEVAM EDİYOR

Önümüzdeki sene 8. sınıfa başlayacak olan öğrencilerimizin yeni nesil soruları rahat kavrayabilmeleri ve çözebilmeleri için uyguladığımız düşünme becerileri geliştirme programının birinci ve ikinci aşamalarını başarıyla tamamladık. Öğrenci ve velilerimize gösterdikleri büyük ilgi ve katılımları için teşekkür ederiz. LGS hazırlık döneminde büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz 15 seviyelik programımıza üçüncü seviye çalışmalar ile devam edeceğiz.
BABALAR GÜNÜNE ÖZEL

Babalar gününe özel fırsatlar TED Çorlu’da! 19 Haziran Cumartesi günü tanıtım turlarımıza katılacak babalarımıza Ağustos ayı boyunca spor tesislerimizden ücretsiz yararlanma fırsatı sunuyoruz. Aynı gün tanıtım turlarına katılan ve daha önce veli olmuş babalarımıza veya o gün kayıt yaptırıp veli olacak babalarımıza 2021-2022 öğretim yılında, hafta sonları yetişkinler için belirlenen saatlerde tüm spor alanlarımızdan ücretsiz yararlanma fırsatı da TED Çorlu’da! Hemen arayın, tanıtım turu kontenjanı dolmadan rezervasyonunuzu yaptırın.