STRATEJİK İŞ PLANIMIZI OLUŞTURUYORUZ

Türk Eğitim Derneğinin misyonu ve vizyonu doğrultusunda kimliğimizi oluşturmak, yakın gelecekte misyon ve vizyonumuza hizmet edecek strateji, taktik ve hedeflerimizi belirlemek üzere çalışıyoruz. TED Çorlu Koleji 2021-2023 stratejik iş planında tanımlayacağımız yol haritası ile şeffaf, hesap verebilen, ölçerek yöneten, hakkaniyetli bir yapı oluşturacak, fark yaratan bir kurum kültürü geliştirecek, süreçlerimizi etkin ve verimli yönetecek, okulumuzun ülkemizde parlayan bir yıldız olması için çaba sarf edeceğiz.

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİMİZİ KURUYORUZ

TED Çorlu Kolejine ait süreçlerin belirli kurallar çerçevesinde yazılı hale getirilmesini sağlayarak, süreçleri etkin ve verimli yönetmek, ölçmek, değerlendirmek ve iyileştirmek için çalışmalara başladık. TED deneyimlerini okulumuza taşıyacağımız çalışmalar ile yaptığını yazan yazdığını yapan, toplam kalite yönetimini içselleştirmiş bir kurum olma yolunda ilerleyeceğiz. Böylelikle riskleri kontrol eden, mutlak paydaş memnuniyetini ilke edinmiş, öğrencilerinin hayat başarısına en değerli katkıyı vermek üzere tüm süreçlerini kusursuz yönetmeye gayret gösteren örnek bir kurum olmayı hedefliyoruz.

GELECEĞİN BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİ PLANLIYORUZ

TED okullarında kullanılmakta olan K12NET bilgi sistemini okulumuzda da uygulayarak, öğrencilerimizin idari süreçlerinin takibini yapıyoruz. K12NET ile entegre çalışması için çaba sarf ettiğimiz öğrenme yönetim sistemi ile de, çocuklarımızın ders içeriği, ödev ve sınav gibi tüm eğitim ve öğretim sürecini kağıtsız ortamda, online yönetmeyi planlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimizin akademik takibini ve desteklenmesi gereken kazanımlara yönelik telafileri kolaylaştıracak; pandemi süreciyle değişen online veya hibrit eğitim modelini etkin ve verimli bir şekilde yöneteceğiz.

YILDIZLARIMIZI TANIYIN

2021-2022 öğretim yılında okulumuzda görev alacak olan öğretmen kadromuzu web sitemizde görebilirsiniz. Hepsi dört yıllık üniversite mezunu olan, çalışma hayatlarındaki başarı ve referansları ile fark yaratan öğretmenlerimizin ortalama deneyimi 10,7 yıl. Öğretmenlerimizin yarısı Çorlu ve çevresinde tanınan, bilinen isimler; diğer yarısı ise Türkiye'nin farklı şehirlerinden aramıza katıldılar. TED’li olmanın haklı gururunu ve ayrıcalığını her daim yaşayacak olan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle buluşacakları gün için geri sayıma başladılar.

ÖĞRETMENLERİMİZ İLE BAŞLIYORUZ

TED Çorlu Kolejinin deneyimli öğretmen kadrosunu tanışma, oryantasyon ve seminer süreci için 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü bir araya getiriyoruz. Güçlü eğitim kadromuz, öğrencilerini TED kültürü ile yetiştirmek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlık dönemine erkenden başlayacak. Okulların açılacağı tarihe kadar öğretmenlerimiz bir yandan kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek için kurum içi eğitim alırken diğer yandan TED Genel Merkezi tarafından düzenlenen online hizmet içi eğitim seminerlerine katılacak.

VELİLERİMİZLE BULUŞUYORUZ

TED Çorlu Koleji olarak velilerimiz ve öğrencilerimizle okulumuzda buluşmayı heyecanla bekliyoruz. Bu doğrultuda hazırladığımız oryantasyon programı çerçevesinde, ortaokul velilerimiz ile 14 Ağustos 2021 Cumartesi günü, okul öncesi ve ilkokul velilerimiz ile 21 Ağustos Cumartesi günü bir araya geleceğiz. Oldukça verimli geçeceğine inandığımız programda hem okulumuzu detaylı bir şekilde gezeceğiz hem de okulumuzun işleyişine ait bilgiler vererek velilerimizin aklında olan her türlü soruyu yanıtlamış olacağız.

ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Ve başlıyoruz! TED Çorlu Koleji Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimiz 14 Ağustos 2021 Cumartesi günü hazırbulunuşluk sınavına girecek. 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü ortaokul öğrencilerimiz için ilk ders zili çalacak ve dersler 6 Eylül 2021 Pazartesi tarihine kadar hafta içi her gün 08:45-12:50 saatleri arasında devam edecek. TED Çorlu Koleji Anaokulu ve TED Çorlu Koleji İlkokulu öğrencilerimiz 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında öğrenci-öğretmen buluşmalarına, 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum haftası çalışmalarına katılacak.

TATİLDE KİTAP OKUYALIM

Yaz tatilleri, öğrencilerin hem dinlenme hem de öğrenmeleri için büyük bir fırsat. Tabii ki tatilde hareketli etkinlikler, oyun ve aile-akran buluşmaları çok önemli. Diğer yandan, öğrencilerin öğrenme kayıplarını önlemek ve okula hazırbulunuşluklarını desteklemek için kitap okumak da önem taşıyor. Bunun için, okulumuz psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi tarafından hazırlanan “BENİM TATİL KİTAPÇIĞIM” isimli yaz tatili etkinlik ve öğrenme kitapçıklarımız ile ortaokul için ayrıca hazırlanan çalışma programımızı ve test föylerimizi öğrencilerimizle paylaştık. İyi tatiller!

KURBAN BAYRAMI PAYLAŞMAKTIR

İslam alemi için yardımlaşmanın önemini hatırlatan, birlik ve beraberliği pekiştiren en anlamlı günlerin başında yer alan Kurban Bayramı geldi. Heyecanımız yerinde, umutlarımız yüksek. Baklavalar hazırlandı, harçlıklar ayrıldı, tatlı telaşımız başladı. Yaşadığımız pandemi sürecinde eski bayramlara özgü kucaklaşmalarımızı, kalabalık sofralardaki yemeklerimizi yapamasak da gönüllerimizin bir olduğunu biliyoruz. TED Çorlu Koleji Ailesi olarak Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar diliyoruz.
LÜTFEN NOT EDİN

Okulumuzda neredeyse tüm hazırlıkları tamamladık. 2021-2022 eğitim öğretim yılına gerek eğitim kadromuz, gerek eğitim programlarımız ve materyallerimizle eksiksiz hazırız. Sırada okulumuzun resmi açılış törenini gerçekleştirmek var. Lütfen not edin; 20 Ağustos Cuma günü değerli katılımınızla kurdelemizi kesmek istiyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceği için bir nefer olarak yeni bir yolculuğa çıkarken, bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayacak çok değerli paydaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyacağız.