FİDAN BAĞIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK

Yanan ormanlar değildi, ciğerlerimizdi… Ülkemizin farklı bölgelerinde meydana gelen yangınlarda vatandaşlarımızı, ormanlarımızı, doğadaki tüm can dostları kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Bundan böyle, yeşil bir dünyada yaşamak üzere öğrencilerimizin çevre dostu bireyler olmalarına, geleceğe sahip çıkmaları için bilinçli hareket etmelerine daha çok özen göstereceğiz. İşte bu anlayışla her öğrencimiz adına fidan bağışı gerçekleştirdik. Çocuklarımızla beraber fidanlar da büyüsünler, yeşil bir dünyada el ele yaşasınlar...

ÖĞRETMENLERİMİZ BİZLERLE

TED Çorlu Kolejinin deneyimli öğretmen kadrosunu tanışma, oryantasyon ve seminer süreci için 2 Ağustos Pazartesi gününden başlayarak bir araya getirdik. Güçlü eğitim kadromuz, öğrencilerini TED kültürü ile yetiştirmek üzere 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlık dönemine başladı. Öğretmenlerimiz, okullar açılana kadar devam edecek bu süreçte bir yandan kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek için kurum içi eğitim alırken diğer yandan TED Genel Merkezi tarafından düzenlenen online hizmet içi eğitim seminerlerine katılıyor.

BASIN MENSUPLARI OKULUMUZDAYDI

Bölgemizin değerli basın mensuplarına yerleşkemizi gezdirdik; TED Çorlu Kolejinin gelişimi, misyonu, vizyonu, değerleri ve hedefleri hakkında bilgi verdik. Toplantı sonrasında yazılanları, örneğin ‘Okulu gezdiğinizde karar vermek için zorlanmayacaksınız. Oldukça kaliteli yönetim ve öğretmen kadrosu ile Türkiye’de parmakla gösterilebilecek bir eğitim yuvası olan TED Çorlu Koleji Trakya’ya, Çorlu’ya çok yakışmış’ değerlendirmesini okumak bizleri son derece mutlu etti.

VELİLERİMİZLE BULUŞTUK

TED Çorlu Kolejinin yapılanması ile işleyiş kurallarını anlatmak ve ortak paydamız olan öğrencilerimizin her türlü gelişiminde velilerimizle birlikte hareket etmek için 14 Ağustos Cumartesi günü ortaokul velilerimizle bir araya geldik. Verimli geçen programda velilerimize hem okulumuzu detaylı bir şekilde gezdirdik hem de okulumuza dair bilgiler vererek velilerimizin aklında olan her türlü soruyu yanıtladık. Anaokulu ve ilkokul velilerimizle de 21 Ağustos Cumartesi günü bir araya geleceğiz.

ÖĞRENCİLERİMİZ SIRALARINDA

Büyük bir heyecanla beklediğimiz gün geldi; öğrencilerimiz için ilk ders zili çaldı. Ortaokul öğrencilerimiz, 16 Ağustos Pazartesi günü, yaklaşık üç hafta sürecek olan telafi eğitimine başladı. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz de önce 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında öğretmenleriyle buluşacak ve tanışacak, sonra da 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında, uyum haftası kapsamında ders görecekler.

HİKAYEMİZ BAŞLIYOR

Okulumuzun her köşesini yerleştirdik. 2021-2022 eğitim öğretim yılına hem eğitim programlarımızla hem de materyallerimizle eksiksiz hazırız. Hikayemizi ‘resmen’ başlatmak için sabırsızlanıyoruz! 20 Ağustos Cuma günü resmi açılış törenimizi yapmak, kurdelemizi kesmek istiyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceği için yeni bir nefer olarak yola çıkarken, sevgili öğrencilerimizi ve değerli velilerimizi açılış törenimize bekliyoruz.

ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Milletimizin istiklal mücadelesinin dönüm noktası olan 30 Ağustos zaferinin 98. yıl dönümünde, zor şartlarda Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösteren, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Yüce Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.