OKUL AİLE BİRLİĞİMİZ İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

TED Çorlu Koleji 2021-2022 eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısını 1 Ekim Cuma günü gerçekleştirdik. Yönetime katılmak için yoğun ilgi gösteren velilerimizin seçimleriyle 5 asil ve 5 yedek üyeden oluşan yönetim kurulunu belirledik. Yönetim kurulu ve denetim kuruluna seçilen asil üyeler, bir araya gelerek görev dağılımını gerçekleştirdiler; başkanlığa Sayın Seval Tomruk’u, başkan yardımcılığına Sayın Zerrin Düzenli’yi getirdiler. Geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyiyi vermek üzere birlikte çalışmaya başladık.

GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİMİZİ KURDUK

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur! Çocuklarımızın akademik başarılarının yanında ruhen ve fiziken sağlıklı bireyler olmalarını, sportif başarılara imza atmalarını arzuluyoruz. Bu çerçevede kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz TED ÇORLU KOLEJİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ çatısı altında, kurslarımızda başarılı olan çocuklarımızdan istekli olanları, spor kulübümüz bünyesinde başta yüzme branşı olmak üzere lisanslandırarak, konusunda bilgili ve tecrübeli antrenör kadromuzla geleceğin başarılı sporcuları olmaları için çalışıyoruz.

SAĞLIK ELLERİMİZDE!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etti. Ellerin özenli yıkanması, özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılımının önlenmesinde dikkat edilmesi gereken sağlık uygulamalarının başında gelmektedir. Bol su ve sabunla yapılan iyi bir el yıkama işlemi, birçok bulaşıcı hastalıktan korunmamızı sağlamaktadır. Biz de bugünün önemini vurgulamak için “Okullarda Uyulması Gereken Hijyen Kuralları” söyleşisini Çorlu Vatan Hastanesi Enfeksiyon Hemşiresi Öznur Ülkü ile gerçekleştirdik.

YÜZME KURSUMUZ BAŞLADI

Öğrencilerimizin motivasyonunu ve öğrenme isteğinin devamlılığını arttıran, bedensel ve ruhsal gelişimlerine yardımcı olan yüzme kurslarımız 9 Ekim 2021 Cumartesi günü başladı. Öğrencilerimiz ilk derslerini keyifle yaptı. Birçok velimiz de serbest kullanım ve özel ders olanaklarıyla yüzme havuzumuzdan yararlanmaya başladı. Siz de katılmak isterseniz, detaylı bilgi ve kayıt için Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak (0538 375 90 33) ile iletişime geçebilirsiniz.

KIŞ OKULU BAŞLIYOR

Akademik eğitimin yanı sıra öğrencilerimizin fiziksel, sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmak, onları ilgi alanlarına göre yönlendirerek yeteneklerini geliştirmek, sporu, sanatı, gelişen teknolojiyi ve kültürü doğru anlatabilmek için yapılandırılan TED Çorlu Koleji Kış Okulu 25 Ekim 2021’de başlıyor. Yüzme, voleybol, jimnastik, bale, resim, seramik, satranç, robotik kodlama, dijital tasarım, piyano gibi branşlarda hizmet veren Kış Okulu hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir, Kurumsal İletişim Sorumlusu Verda Voyvoda Tokmak ile iletişime geçebilirsiniz.

SAĞLIKLI BESLENMEYE ÖNEM VERİYORUZ

Dünya Gıda Günü, 1945 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün kuruluş tarihini anmak için her yıl 16 Ekim'de dünya çapında kutlanan uluslararası bir gündür. Biz de bugünün anlam ve önemini öğrencilerimize anlatabilmek için Çorlu Vatan Hastanesi diyetisyeni Ezgi Uzun ile ortaokul öğrencilerimize yönelik bir seminer düzenleyeceğiz. Seminerimizde sağlıklı gıda, mevsimsel sebze ve meyveler, okulda beslenme yönetimi gibi konuları ele alacağız.

YAZAR ÜLKER KURTCAN ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞUYOR

Öğrencilerimizin okuma, araştırma ve kütüphane kullanma alışkanlığını geliştirmek amacıyla düzenleyeceğimiz yazar etkinliklerimize başlıyoruz. İlk konuğumuz, 2002 Çocuk Edebiyatı Öykü Yarışmasında Jüri Teşvik Ödülü alan ve çocuk edebiyatına birçok kitap kazandıran yazar Sayın Ülker Kurtcan olacak. Kendisiyle 26 Ekim’de hem ilkokul hem de ortaokul kadememiz için ayrı ayrı söyleşi gerçekleştireceğiz. Her söyleşiden sonra konuğumuz Sayın Ülker Kurtcan öğrencilerimiz için kitaplarını imzalayacak.

29 EKİM CUMHURİYET KUPASI MASA TENİSİ TURNUVASI

Masa tenisi düzenli oynandığında fiziksel ve zihinsel gelişime olumlu katkılar sağladığı gibi sporcuların diğer spor dallarına olan yatkınlıklarını da artırır. Öğrencilerimizin sportif gelişimlerini destekleyeceğine inandığımız masa tenisi turnuvamızı Cumhuriyetimizin 98. yılı şerefine düzenleyeceğiz. TED Çorlu Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Kupasının öğrencilerimizin yoğun ilgisine ve eğlenceli rekabetlerine sahne olacağına inanıyoruz. Masa Tenisi turnuvamızda yer alan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

ATAMIZIN ARMAĞANI CUMHURİYETİMİZ 98 YAŞINDA

Cumhuriyet ruhuyla nice mezun verecek okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için tören hazırlıklarımız devam ediyor. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek üzere çıktığımız bu yolda ilk Cumhuriyet Bayramı törenimiz için büyük heyecan duyuyoruz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın Cumhuriyet coşkusunu paylaşmak isteyen tüm velilerimiz törenimize katılabilir, sosyal medya hesaplarımız üzerinden törenimizi izleyebilirler.

TED ÇORLU KOLEJİ & 100. YIL ROTARY KULÜBÜ SATRANÇ TURNUVASI

100. Yıl Rotary Kulübünün her sene geleneksel olarak Tekirdağ genelinde gerçekleştirdiği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'nın 17. si bu yıl okulumuzda gerçekleşecek. 6-7 Kasım 2021 tarihlerinde TED Çorlu Kolejinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenecek olan turnuvaya 8, 10, 12 ve 14 yaş gruplarında yaklaşık 160 sporcu katılacak. Turnuvanın duyuruları Türkiye Satranç Federasyonu tarafından da yapılacak.