Türk Dili ve Edebiyatı derslerindeki temel hedefimiz; öğrencilerimizi ana dilini doğru ve etkin kullanabilen, Türkçenin zenginliklerinin bilincine varmış, ‘kendi diline vakıf olduğu ölçüde diğer dilleri de başarıyla kullanılabileceği’ gerçeğini kavramış, Türk ve dünya edebiyatını tanıyan, duygu ve düşüncelerini sözlü veya yazılı olarak en doğru şekilde aktarabilen, Atatürkçülüğü kendine ilke edinmiş, çağdaş ve lider ruhlu bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır.

Bu amaçla, TED Çorlu Kolejinde Türk Dili ve Edebiyatı dersleri MEB programına bağlı olarak edebiyatla ilgili bilgilerin verilmesinin yanı sıra “aktif öğrenme ve öğretme” ilkesine göre işlenir. Öğrencilerimizin edebiyatla temasının okuyucu rolüyle sınırlanmaması için yazma, dinleme ve konuşma yoluyla dil ve edebiyat bilgilerini hayatlarında kullanmalarına olanak sağlayacak çalışmalara yer verilir.
Bu çalışmalar doğrultusunda öğrencilerimizin;

• Dinleme, okuma, yazma ve konuşma yeteneklerini doğru ve uygun şekilde kullanarak etkili iletişim kurabilmeleri,
• Okuma, okuduğunu doğru anlama, yorum yapabilme ve okuduklarına eleştirel yaklaşma alışkanlığı kazanmaları,
• Değişik dönemlerde, türlerde, üsluplarda ve bağlamlarda yazılmış edebi eserleri tanımaları,
• Milli, manevi, ahlaki, kültürel ve evrensel değerleri anlamaları,
• Hayat boyu sürecek bir edebiyat zevki ve ilgisi kazanmaları amaçlanır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde kitap inceleme çalışmalarının yanı sıra gerek il içi gerek il dışı sempozyumlara katılım, şiir dinletileri, sanat ve edebiyat dünyasından davet edilen konuklarla yapılan söyleşiler gibi seçkin etkinlikler planlanmaktadır.