TED Çorlu Koleji ‘Beden Eğitimi ve Spor Dersi Öğretim Programı’nın amacı, öğrencilerin hayatları boyunca kullanacakları hareket, aktif ve sağlıklı hayat becerilerine ilişkin kavram ve stratejileri yerleştirmektir.  Bu bağlamda öğrencilerin öz yönetim, sosyal ve düşünme becerilerine de destek olarak  onları bir sonraki öğrenim düzeyine hazırlamayı hedeflemektedir.

Beden eğitimi derslerimiz çeşitli fiziksel etkinliklere ve sporlara özgü hareket becerileri geliştirir. Öğrenilen hareket kavramları ve ilkeleri, çeşitli fiziksel etkinliklerde ve sporlarda kullanılabilir.

Beden eğitimi ve spor, öz yönetim becerileri, iletişim becerileri, iş birliği, adil oyun (fair play), sosyal sorumluluk, liderlik, doğaya duyarlılık ve farklılıklara saygı özelliklerini geliştirir.

Beden eğitimi derslerinde öğrencilerin çok çeşitli aktiviteleri denemelerine fırsat verilmektedir: