TED Çorlu Koleji Anaokulu Eğitim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği anaokulu eğitim programında belirtilen esaslara göre, tüm dünyada anaokulu eğitim programlarında geçerliliğini kanıtlamış yaklaşımlardan yararlanılarak hazırlanmış, özgün bir programdır. Ulusal değerlerin yanında uluslararası bir bakış açısıyla da geliştirilen bu program, gelişimsel (tüm gelişim alanlarının kapsanması, gelişim düzey ve özelliklerine dayandırılması), sarmal (etkinliklerin birbiri ile ilişkilendirilerek basamaklandırılması) ve eklektik (farklı sistemlerden seçilen öğretilerin örtüştürülmesi, birleştirilmesi) bir yapıdadır ve bütüncüldür.

TED Çorlu Koleji Anaokulunda, öğrencilerin psikomotor, bilişsel, sosyal-duygusal, dil ve öz bakım gelişim gereksinimlerinin karşılanması, yeteneklerinin keşfedilip geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

TED Çorlu Koleji Anaokulunda, Atatürk’ün milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, kendini iyi ifade edebilen, sorgulayan, paylaşımcı, katılımcı ve aynı zamanda hoşgörülü, saygılı, sorumluluk sahibi, ve sanata karşı duyarlı bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

TED Çorlu Koleji Anaokulu Eğitim Programı, öğrencilerin yaratıcılığının geliştirilmesine, eğlenerek öğrenmesine ve öğrenirken kendini tanımasına odaklanmaktadır. Anaokulu eğitimini alan öğrenciler, oryantasyon çalışmaları sayesinde ilkokula güçlü bir başlangıç yapmakta, Türkçe ve İngilizce etkinlikler ile kendilerini ifade etmenin yeni yollarını keşfetmektedir.

TED Çorlu Koleji Anaokulu, kampüsten bağımsız girişi, geniş bahçesi ve sınıflarından bahçeye kontrollü çıkış imkanı ile fark yaratan bir alana sahiptir. Okulda yer alan fen-doğa laboratuvarı, deneysel mutfak atölyesi, özel yemekhane, sanat etkinlikleri için çok amaçlı salon, jimnastik ve spor salonu, iç ve dış oyun alanları çocukların mutlu, huzurlu, güvenli bir ortamda gelişimi için fırsat yaratmaktadır.
WhatsApp Image 2021-11-22 at 14.43.08
WhatsApp Image 2021-11-22 at 14.43.10
DSCF0813_Emre_Dorter_TED_Corlu
DSCF0767_Emre_Dorter_TED_Corlu-min